Wat houdt het thema Algemeen in?

Voor Meteren gaat dit over een plan voor de toekomst van Meteren en uitvoering hiervan, de communicatie met en door inwoners en verbinding maken tussen de verschillende wijken om saamhorigheid te creëren.

Wil je meehelpen in de uitvoering, of heb je een vraag? Dan kun je contact opnemen met de werkgroep via info@dorpsraadmeteren.nl

Onze doelen voor het thema Algemeen

De doelen voor het thema Algemeen zijn hieronder uitgelegd met status updates waaraan gewerkt wordt.

1. Het maken van een plan voor de toekomst van Meteren. Samen Meters Vooruit werkt hierin samen met de Dorpsraad van Meteren.

Update: de Dorpsraad heeft een visieplan voor 2023 geschreven voor de toekomst van Meteren waar mee aan de slag gegaan wordt.

2. De communicatie met de inwoners van Meteren verbeteren.

De inwoners willen weten welke activiteiten georganiseerd worden, welke verenigingen er zijn of bijvoorbeeld in welke speeltuinen kinderen kunnen spelen.
Update: om hier een beter inzicht in te geven is er een nieuwe website van de Dorpsraad Meteren waar Een website over Meteren kan hierbij helpen. Ook helpt het als inwoners elkaar kunnen ontmoeten bij nieuwe activiteiten.

3. Binding tussen de wijken in Meteren verbeteren.

Meteren heeft verschillende wijken: Oud Meteren, Kalenberg en de Plantage. De inwoners van deze wijken kennen elkaar niet goed en weten niet altijd wat er overal te doen is in Meteren.
Update: Er is een informatiebord bij de rotonde op de Rijkstraatweg zodat inwoners, toekomstige bewoners en toeristen kunnen zien wat er te doen is in Meteren.